Professionel Facilitering

Vores kurser afholdes af højt kvalificerede undervisere, og alle kurser kan tilpasses jeres særlige behov.

Formål

Mål og udbytte

Centrale spørgsmål som kurset kan give svar på

Indhold

1.”Facilitator er noget jeg er” – men hvad er det nu lige det betyder?

Identitet som facilitator skabes igennem viden om facilitering, færdighed i at facilitere samt kompetence til at sætte disse færdigheder i spil i forskellige kontekster. Vi vil her fokusere på rollen som facilitator, for at undersøge, hvordan man som facilitator kan medvirke til konstruktive dialoger, der hjælper det bedste frem i konkrete situationer. Vi vil konstruere en fælles forståelse af denne rolle og dens betydning.

Mulige emner:

2. ”Facilitering er noget jeg gør” – men hvad er det nu lige jeg kan gøre?

Et syn på facilitering er at det handler om at skabe gode og konstruktive processer omkring organisationens opgaver og udfordringer igennem en kontinuerlig række af interaktioner mellem mennesker.

Vi vil her fokusere på at opbygge en fælles værktøjskasse til facilitering. Vi sætter fokus på udvalgte redskaber og teknikker til facilitering af effektive og motiverende aktiviteter, f.eks. møder/samtaler/workshops.

Mulige emner:

3. Facilitering er baseret på værdier – så hvilke normer, værdier og antagelser er der i organisationen, som skal tænkes med for at kunne vælge den mest hensigtsmæssige tilgang i konkrete situationer?

Vi kigger her på, hvilke udfordringer man ofte møder som facilitator og taler om, hvordan man håndterer disse – både i forbindelse med planlægningen af et forløb/møde og ”på-stedet”.

Mulige emner:

 

Målgruppe

Alle med ansvar for at få samarbejde og videndeling til at fungere effektivt og tilfredsstillende, f.eks. projektledere, funktionsledere, teamledere, kravansvarlige, interne/eksterne konsulenter.

Forudsætninger

Ingen særlige forudsætninger, men kurset giver mest værdi hvis du regner med at kunne bruge det i din praksis.

Form

Kurset veksler mellem oplæg, øvelser og erfaringsudveksling.

Kurset kan med fordel gennemføres som et forløb over tid, men kan let tilpasses efter jeres behov og ønsker:

Varighed

2 dage

Pris

DKK 8.700,- ekskl. moms og overnatning, inklusiv forplejning og kursusmateriale

Kontakt os på mail@agil-procesforbedring.dk for tilmelding eller yderligere information